Maaike Alma


Reizen, kijken, onderzoeken en registreren is voor haar werk essentieel. Ze onderzoekt de aarde, het landschap, de ruimte en het leven. Daarbij raakt ze gefascineerd door tegenstellingen en paradoxen. Zijn de dingen werkelijk zoals ze zijn? Iets wat oneindig lijkt is tegelijk eindig. De begrippen lichtheid en zwaarte, groot en klein, zichtbaar en onzichtbaar zijn hierbij van toepassing.
Haar werk is uitgesproken, helder, weerbarstig en complex met een zowel realistische als abstracte beeldtaal. Het figuratieve of abstracte is niet van wezenlijk belang, in eerste instantie trekken de werken aandacht door hun vorm, kleur en materiaalgebruik.
Rauwheid en schoonheid, zoals in het leven, gaan ook in haar prenten hand in hand. Diep zwarte of blauwe partijen, hard en hoekig, of rond en raadselachtig weerspiegelen emotie.
Naast schetsen maakt Alma foto’s en video’s en gebruikt die ook als vertrekpunt bij het werk. Beelden van ver plukt ze van het internet en zet ze om in schilderijen of koperdruk.
Maaike Alma exposeert regelmatig. Haar werk is te vinden in collecties van o.a. het museum voor moderne kunst in Arnhem, Provincie Gelderland, Provincie Utrecht, Universiteit van Stockholm, Universiteit Wageningen, ABN-AMRO bank.

Te leen of te koop

To fight, to fly 1
€ 8,40/maand
Fata Morgana III
€ 8,40/maand
Fata Morgana II
€ 8,40/maand
Fata Morgana V
€ 8,40/maand
Fata Morgana XIV
€ 6,75/maand
Kunstuitleen Online created by Trilobiet