Marianne Aulman


Voor Marianne Aulman vormen de overblijfselen van oude culturen een bron van inspiratie. Het maakt haar mogelijk twee van haar grote passies te combineren, namelijk reizen en tekenen/schilderen.
"Dit vak zit altijd in mijn hoofd, ik zie overal dingen die ik kan gebruiken. Het is enorm boeiend om te constateren dat bepaalde vormen overal ter wereld terugkomen. Het is een soort universele taal die op verschillende plekken net weer even anders wordt gesproken. De restanten van gebouwen en de manier waarop de kleuren in het landschap overgaan, zijn overal ter wereld toch weer anders.
Landen met een rijk historisch verleden zoals Italie, Griekenland, Spanje, Egypte, Mexico en India zijn voor mij het meest inspirerend. Daar reis ik dan ook graag en veel naartoe. Alle beelden die ik opdoe tijdens deze reizen vertaal ik naar iets van mijzelf door grote vormen en heldere kleuren te combineren met teksten en tekens."
Inheemse culturen komen op haar schilderijen en litho's tot leven in intrigerende nieuwe werelden. Universele vormen uit verschillende tijden en van overal vloeien samen in frisse, heldere kleuren. Dit alles levert wonderlijke bouwsels op in een kleurige wereld die uitnodigt tot kennismaken.

Aulman maakt vooral veel grafiek en is te vinden in veel uitleencollecties. Tevens maakt zij sieraden en tassen, te zien bij Treasurelab in Ameide.

Te leen of te koop

Atlantisch XXI
€ 6,75/maand
Roma
€ 7,60/maand
Vedute napoli
€ 7,20/maand
Labyrinth I
€ 6,75/maand
Azul II
€ 6,75/maand
Piazza Venetia IV
€ 7,60/maand
Kunstuitleen Online created by Trilobiet