Diane van Hal


De kleurrijke werken van Diana van Hal getuigen van een levendig gevoel voor ordening. Zowel in haar grafiek (linosneden) als in haar schilderijen (op panelen)vormen land-, lucht- en watersymbolen de basis van haar composities. Deze drie elementen staan voor haar voor vrijheid. Ze gebruikt ze als speelruimte voor creatieve beweging en positieve energie.

Met scherpe contrasten en gestileerde vormen zet ze een denkbeeldige ruimte neer - een interieur, een landschap of een stilleven - waar het perspectief op losse schroeven staat. Vissen, vogels, bloemen en schelpen, motieven die ze vaak gebruikt, zweven alle kanten op. Ze gedragen zich als muziekinstrumenten in een concert: verhalend, herhalend, begeleidend of versierend. Deze manier van werken levert dynamische resultaten op die veel levensvreugde uitstralen. Door haar reizen naar Cuba en West-Afrika heeft haar beeldtaal zich verrijkt met etnische accenten.
In 2010 werkte zij mee aan fundraising acties voor een school in Gambia. Daar kwam een muurschildering, gebaseerd op tekeningen van de kinderen uit voort. Ook hing haar werk, in het kader van de Kinderboekenweek, in de kinderbibliotheek in Hillegom.
Diana van Hal maakt gebruik van de techniek ‘circq perdu’. Na elke drukgang snijdt ze verder aan de zelfde plaat, om deze daarna precies over de vorige af te drukken, steeds met een nieuwe kleur. Aan het einde van dit proces is de plaat als het ware “op” gesneden. Daaruit volgt tevens dat de oplage van tevoren bepaald moet worden; er kan niet nog iets bijgedrukt worden.
Diana van Hal exposeert zeer regelmatig, zowel solo als in groepsverband. Diverse kunstuitlenen hebben haar werk in collectie.

Te leen of te koop

What's up?
€ 10,80/maand
Thinking of the sea
€ 9,60/maand
Metamorfose
€ 8,40/maand
Souvenir
€ 7,60/maand
Morning Song
€ 7,60/maand
Kunstuitleen Online created by Trilobiet