Milly Betten


Milly Betten is dochter van een Texelaar-fokker uit Friesland. Voor haar vader schilderde ze een schaap op een wand in zijn nieuwe huis. Een dierenarts zag dat en werd er door geraakt waarna ze voor hem een melkschaap schilderde. Ze raakte bezeten van schapenkoppen en schilderde er in haar kraakpand in Utrecht in één jaar 40. Pas op “De Dag van Het Schaap” kwam ze er mee naar buiten, haar eerste expositie. Milly Betten werkt voornamelijk met olieverf op doek en sinds een paar jaar ook met bijenwas en pigmenten. Dit laatste ook gecombineerd met andere materialen op hout. Ze combineert het liefst verschillende manieren van schilderen. Dus van heel transparant tot heel dik aangebrachte olieverf. Ze werkt seriematig. Net als de verbaasde portretten in haar schilderijen blijft ook Betten begin jaren ’90 aarzelen waar ze in de schilderkunst voor gaat kiezen.
Haar thema is in de loop der jaren verschoven van ‘mensen en dieren’ naar landschap. Sinds 2002 woont ze weer in Friesland op de klei. Met dat landschap voelt ze zich verbonden en maakt dat in haar werk voelbaar. In haar recente werk versnippert ze het landschap in kleine vierkantjes. De samengebalde energie van de zich herhalende blokjes in het Friese Landschap is voor Betten heel intens en gecomprimeerd weergegeven.

Milly Betten heeft werk in verhuur bij diverse kunstuitlenen en heeft regelmatig exposities in den lande. In 2009 had ze een installatie van door de wind bewegende schilderijen op het Oerol festival op Terschelling. Deze was daarna in New York te zien voor de viering van 400 jaar NY.

Te leen of te koop

Gedachte
€ 9,20/maand
Trio
€ 26,80/maand
Kunstuitleen Online created by Trilobiet