Judith ten Bosch


Judith ten Bosch is schilderes , grafica en illustratrice. Ze begon op de academie met grafiek. Om vrijer te kunnen werken stapte ze later over op schilderen. De techniek leerde ze zichzelf aan. Het grafisch element blijft overigens zichtbaar.
Reizen naar o.a. China en Mexico maar ook haar jeugd zijn van veel betekenis voor haar werk. Haar ouderlijk huis stond in een weids landschap te midden van water.
Het element water komt terug in haar werkwijze. Door het over elkaar aanbrengen van transparante lagen is het mogelijk om diepte te suggereren. Het tweede element, het weidse landschap, bereikt ze door perspectief te gebruiken. Door palmbomen, trappen etc. over elkaar te schilderen. Maar het is de natuur die zorgt voor de lyriek, die kleur en vorm vloeiend laat bewegen.
De laatste jaren heeft het illustreren een grotere plaats ingenomen.
Voor NRC Handelsblad verzorgde ze samen met Philip Mechanicus op de kinderpagina een kookrubriek, waarvan tekeningen en recepten verzameld zijn in de boekjes 'De vrolijke keuken', 'Het kleine fornuis' en 'Een warm pannetje'. De vrolijke keuken kreeg in 1998 een Zilveren Griffel. In 2001 vertegenwoordigde ze Nederland op de Kinderboekenbeurs in Bologna, Italië bij de tentoonstelling Dutch Oranges.

Sinds 2002 werkt zij samen met beeldend kunstenaar Titus Nolte, binnen het ontwerperinitiatief TNStudio/Beeldontwerpers. Vanuit een persoonlijke, inhoudelijke, visuele en eigenzinnige benadering ontwikkelt en realiseert TNStudio kunstwerken en beeldende toepassingen in openbare ruimte. Recent zijn o.a. projecten uitgevoerd voor het Ministerie OCW, Radboud Universiteit Nijmegen, verschillende bedrijven en gemeenten. Haar ouders Lou Ten Bosch en Ank Stumpel, haar broer Lodewijk en haar zussen Maricée, Simone en Geerten zijn allemaal beeldend kunstenaar.

Te leen of te koop

Eiland I
€ 14,80/maand
Glimlach
€ 7,20/maand
Bloeiende takken
€ 9,60/maand
Kunstuitleen Online created by Trilobiet