Fernando Lange Walton“Ik word vooral geboeid door schoonheid” zegt hij zelf over zijn schilderen. Hij hoopt dat deze schoonheid ook hetgeen is wat de toeschouwer aan zijn werk beleeft. Het gaat om ruimte, vorm, kleur en contrast, puur abstract. Fernando Lange Walton schildert met vaart en verve. Herkenbare beelden in een raadselachtige wereld vol zinderende zinsbegoochelingen. Tijdens het scheppingsproces wordt de kunstenaar veelvuldig geconfronteerd met ontdekkingen en ervaringen door de dialoog die hij aangaat met de verf, vorm en kleur. Hij wordt gestuurd door intuïtieve keuzes, artistieke overwegingen en handelingen die elkaar razendsnel opvolgen tijdens onvoorspelbare interacties.
De werken van Lange Walton bruisen, gonzen, vibreren en leven. Ze bezitten naast herkenbare beeldelementen ook spirituele elementen. De schilderijen moet beleefd worden. Ze confronteren de kijker met onvervalste en authentieke ervaringen.
Wie zich ontvankelijk opstelt wordt opgenomen in een denkbeeldige wereld waarin concrete waarnemingen plaatsmaken voor enerverende gewaarwordingen.

Zijn werk is te zien in diverse galeries in binnen en buitenland. Omdat lange Walton naast kleinere formaten ook graag schilderijen maakt van 2x3 meter, wordt hij regelmatig gevraagd voor grote opdrachten in een bestaande ruimte.

Te leen of te koop

Arrecifes
€ 36,00/maand
Una semama mas tarde
€ 33,60/maand
Azul de piedra boca abajo
€ 37,60/maand
Kunstuitleen Online created by Trilobiet